Arbeidsmarkt met uitdagingen

Arbeidsmarkt met uitdagingen

De werkloosheid daalt onder de 5%! Goed nieuws uiteraard, maar tegelijkertijd wordt de uitdaging om goed personeel te vinden alleen maar groter. Een uitdaging die wij graag met u aangaan.

 

 

Onder meer in de bouw, metaal en industrie komen werkgevers moeilijker aan personeel. In de bouwsector alleen al zijn de komende vijf jaar 40.000 mensen nodig, stelt werkgeversorganisatie Bouwend Nederland. BV Nederland heeft behoefte aan vakmensen, stelde uitkeringsinstantie UWV vorige week al. Van Krimpen kan dat alleen maar beamen. „We horen van klanten dat ze nauwelijks ict’ers kunnen vinden, maar dat ook heftruckchauffeurs heel moeilijk te vinden zijn.”

Dankzij de stabiele economische groei wordt er de komende twee jaar een stijging van het aantal banen met ruim 225.000 naar zo’n 10,2 miljoen banen in 2018 verwacht. Als werkgevers geen geschikt personeel kunnen vinden, belemmert dit mogelijk de verdere groei van deze sectoren. 

Bij Zebra willen we onze opdrachtgevers graag zo goed mogelijk ondersteunen bij de groei en invulling van haar personeel. Daarom vinden wij het van belang om korte lijnen te houden met zowel de opdrachtgevers, ons personeel en mogelijke kandidaten. Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plekken terecht komen, of het nu gaat om uitzenden of pay-roll.

Wij kijken er naar uit om u in deze uitdagende en interessante periode van de arbeidsmarkt van dienst te zijn! Mocht u nog geen klant zijn van ons dan bent u altijd meer dan welkom de mogelijkheden te bespreken.

 

Bronnen: Landelijke prognose UWV/CBS

 Werkloosheid daalt onder 5 procent