Grote kansen op de arbeidsmarkt

Grote kansen op de arbeidsmarkt

Edwin Schilling
Zebra Uitzendbureau B.V.

Explosieve groei uitzenduren.
De recessie heeft ons land nog maar net verlaten of de volgende uitdaging ligt alweer op de loer. Waar uitzendbureaus de afgelopen jaren overspoeld werden met werkzoekenden, is de huidige arbeidsmarkt hard op weg naar een stevige krapte aan gekwalificeerd personeel. De afgelopen maanden heeft Zebra Uitzendbureau wegens de grote vraag naar personeel een enorme groei aan uren gerealiseerd. Een resultaat waar we ontzettend blij mee zijn.

Vooruit kijken.
Een aantal maanden geleden waren het alleen nog bedrijven in de horeca en de bouw die de eerste signalen van een te kort aan personeel afgaven. Momenteel geven echter (op de offshore na) alle overige sectoren hetzelfde signaal. Dagelijks weten nieuwe opdrachtgevers de weg naar Zebra Uitzendbureau BV te vinden. Zelfs in dergelijke aantallen, dat de aanvragen zich niet eens meer beperken tot onze IJmond regio. Ook dat is voor Zebra een positief signaal, maar tevens een die ons enigszins verontrust. De vraag rijst wat het komende half jaar ons als uitzendbureau gaat brengen en nog veel belangrijker: hoe de komende jaren er voor Zebra en ook zeker onze opdrachtgevers die afhankelijk zijn van flexibele inzet uit gaan zien.

Kansen voor de werkzoekende.
Door de grote vraag naar personeel zullen bedrijven de komende periode steeds meer mensen aan zich willen gaan binden. Een prima ontwikkeling voor de werkzoekenden in onze regio. Bedrijven zullen binnen nu en afzienbare tijd dan ook de portemonnee trekken om mensen over te halen voor ze te komen werken. Een noodzaak voor de bedrijven en een luxe voor de werkzoekenden. De werkzoekenden kunnen de onderhandelingen alvast gaan starten.

Gevaren vooral voor werkgevers.
De grootste gevaren zijn komende periode voor de werkgevers. Een te kort aan personeel is een dreiging die op de loer ligt waar op ingespeeld moet worden om de productie door te kunnen laten gaan. In alle paniek bestaat de mogelijkheid dat bedrijven te snel personeel voor langere tijd aan zich gaat binden. Uitval, ziekte en eventuele conflictsituaties kunnen flinke consequenties hebben voor het uiteindelijke bedrijfsresultaat. Voor bedrijven is het dus van belang om hun huiswerk goed te doen voordat er een persoon zonder opvraag van referenties langdurig gebonden wordt.

Switch naar de baan van je dromen.
De afgelopen jaren hebben veel mensen, gewoon puur om aan zijn of haar levensbehoefte te voldoen, een baan geaccepteerd die misschien niet helemaal paste bij zijn of haar opleiding en of wensen. Prima voor het moment, maar wil men deze ook behouden tot aan hun pensioen? Mochten daar twijfels over bestaan dan verzekeren wij ze dat kansen zich gaan aandienen.
Bedrijven moeten continuïteit blijven genereren en een belangrijke factor daarin is goed en gekwalificeerd personeel. 
Mocht je naar aanleiding van dit bericht de behoefte hebben om eens te praten over je mogelijkheden en kansen maak dan gerust een afspraak. Wij maken graag even tijd voor je vrij.