Het Uitzendbureau voor de IJmond

Het Uitzendbureau voor de IJmond

Zebra Uitzendbureau stapt in techniek.

"Covenu is sinds 2011 actief in de IJmond en vormt een mooie aanvulling op onze bedrijfsactiviteiten", aldus directeur Henk Brandjes van Zebra Uitzendbureau. "De gesprekken met de aandeelhouders zijn in een zeer prettige sfeer verlopen. Wij zijn erg blij dat wij zijn uitgenodigd om te komen praten."

Overname

De overname werd op 1 december 2014 bekrachtigd. Intercedent Michel Kruijer is meeverhuisd naar Zebra. Hij is bekend met het bedrijfsleven in de regio en heeft ervaring met het uitzenden van flexwerkers in de technieksector. Alle uitzendkrachten en opdrachtgevers van Covenu zijn persoonlijk geïnformeerd over de overname door Zebra. Edwin Schilling is vestigingsmanager van zowel Zebra Uitzendbureau als Zebra Techniek. De overname van Covenu past in het beeld dat Zebra na een aantal mindere jaren weer volop draait. Henk Brandjes: "Afgelopen jaar hebben we 9 procent meer omgezet dan het jaar ervoor. Die stijging is hoger dan het landelijke gemiddelde. Mijn verwachting is dat de groei, mede door de komst van Zebra Techniek, verder door zal zetten."

Maatschappelijk

Zebra Uitzendbureau is een belangrijke speler in de IJmond. Daarnaast is het bedrijf al jaren actief op maatschappelijk gebied. Er wordt nauw samengewerkt met IJmond Werkt! om langdurig werklozen of mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.

Zebra is ook partner van SC Telstar, KHC Strawberries, IJVV Stormvogels en verschillende andere (vrijwilligers)- organisaties in de regio.